Vopak Terquimsa amplia la capacitat d'emmagatzematge a Barcelona

15 de Juliol de 2013

El passat mes de juny Vopak Terquimsa va posar en marxa la nova cubeta a la terminal de Barcelona, sumant un total de 18.750m3 distribuïts en sis tancs per a productes químics i tres nous punts de carga addicionals, a més d’una connexió per canonada amb la planta d’estirè de Total al Prat (Barcelona).

Aquesta cubeta s'enquadra dins del pla d'expansió iniciat el 2005 i que va suposar una ampliació de la vida de la concessió fins l'any 2030, garantint la viabilitat de la terminal. El pla contemplava la construcció de la cubeta 10 (inaugurada el 2011), amb una capacitat de 155.000m3 de productes petrolífers, la participació en una societat conjunta per a la gestió del nou moll 34B de gran capacitat i la connexió a la infraestructura ferroviària per possibilitar la càrrega i descàrrega de productes químics mitjançant vagons cisterna.

La nova cubeta és l'últim pas en aquesta etapa d'ampliacions de capacitat de la terminal de Barcelona i un avanç significatiu en la qualitat de servei que oferim als nostres clients. En termes d'infraestructura dels nous tancs estan dotats dels sistemes més flexibles i segurs, havent pres com a referència els més alts estàndards i millors pràctiques dels nostres accionistes CLH i Vopak.

Amb aquesta ampliació Vopak Terquimsa millora la seva posició competitiva en l'àrea de Barcelona. És important recordar que el 25% de tota la producció química i el 40% de les exportacions d'aquest sector a Espanya es produeixen en els dos ports catalans (Barcelona i Tarragona), llocs en què Vopak Terquimsa està al capdavant pel que fa a presència i quota de mercat. A més, l'addició d'aquesta nova capacitat ajuda sens dubte en l'objectiu de consolidar la zona de Catalunya com el punt de referència en la logística de productes químics a la Mediterrània Occidental, possibilitant als nostres clients globals l'accés a Europa des del sud, però també l'accés als mercats emergents del nord d'Àfrica.